Sebastien Ogier a câştigat Raliul Finlandei

Embed:

Sebastien Ogier a câştigat Raliul Finlandei şi a obţinut cea de-a cincea victorie din acest sezon. Pilotul francez s-a impus în faţa lui Thierry Neuville şi Mads Ostberg, în cea de-a opta etapă a Campionatului Mondial de raliuri.

Profitând şi de absenţa lui Sebastien Loeb, care a decis să nu concureze decât în trei curse anul acesta, pilotul Sebastien Ogier, de la Volkswagen, s-a impus fără mari probleme în Raliul Finlandei. Francezul a câştigat cu un avans de 36,6 secunde în faţa belgianului Thierry Neuville, care s-a clasat surprinzător pe locul doi. Ultima treaptă a podiumului i-a revenit norvegianului Mads Ostberg, care a terminat la 21 de secunde în spatele lui Neuville.

Finlandezul Jari-Matti Latvala a abandonat în prima zi a competiţiei, iar fostul pilot din Formula 1, polonezul Robert Kubica s-a clasat pe locul nouă în etapa a opta a Mondialului de raliuri. După această rundă, Sebastien Ogier şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general, acumulând 181 de puncte. Thierry Neuville l-a depăşit pe Jari Matti Latvala şi a urcat pe locul doi, având 91 de puncte. Ultimul ocupă poziţia a treia la general. Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc în perioada 23-25 august, în Germania.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu