Sebastien Ogier a câștigat cea de-a 85-a ediție a Raliului Monte Carlo

Embed:

Sebastien Ogier a început victorios noua ediţie a Campionatului Mondial de Raliuri. Pilotul francez s-a impus în cea de-a 85-a ediție a Raliului Monte Carlo. Astfel campionul din ultimii 4 ani a înregistrat primul succes cu noua sa echipă, M-Sport.

Ogier l-a devansat cu două minute şi 15 secunde pe finlandezul Jari-Matti Latvala de la Toyota, în timp ce poziția a treia a fost ocupată de un alt pilot de la echipa M-Sport, estonianul Ott Tanak.

Acesta este al patrulea succes consecutiv în cursa din principatul Monaco pentru Ogier și al cincelea din cariera sa. Francezul s-a apropiat de recordul compatriotul său Sebastien Loeb, care are la activ șapte victorii.

Ediția din acest a Raliului Monte Carlo a fost umbrită de moartea unui spectator, lovit de bolidul Hyundai pilotat de Hayden Patton din Noua Zeelanda.

Victima, un cetățean spaniol în vârstă de 50 ani, se afla într-o zonă în care nu era permis accesul publicului, în ciuda faptului că măsurile de securitate prevăzute pentru acest sezon sunt mai stricte.

Următoarea etapă se va desfăşura în perioada 9-12 februarie şi va avea loc în Suedia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu