Sebastien Loeb la un pas de al optulea titlu mondial la raliuri

Embed:

Sebastien Loeb a mai făcut un pas spre titlul de campion mondial la raliuri. Francezul a câştigat fără emoţii Raliul Spaniei, în timp ce Sebastien Ogier a ieşit din lupta pentru titlu după un abandon din motive tehnice. Mikko Hirvonen este singurul care mai ameninţă al optulea titlul a lui Loeb.

Loeb a avut de îndeplinit o simplă formalitate în ultima zi a Raliului Spaniei pentru a obţine o victoria în penultima etapă a sezonului.

Acesta a profitat de abandonul lui Ogier şi de evoluţia modestă a lui Mikko Hirvonen. Finlandezul a terminat totuşi pe locul doi graţie colegului său Jari Matti Latvala care a acceptat o penalizare de două minute pentru a-i creşte şansele la titlu coechipierului său. Latvala a fost singurul care a ameninţat victoria lui Loeb, însă în ultima clipă i-a cedat poziţia a doua lui Hirvonen.

Sebastien Ogier a ieşit matematic din luptă pentru titlul mondial după abandonul din penultima proba specială. Retragerea fracezului le-a permis celor de la Mini să termine Raliul Spaniei pe locurile patru şi cinci prin Dani Sordo şi Kris Meeke.

Acest succes îl apropie pe francez de un nou titlu mondial. Loeb va avea un avans de opt puncte în faţa lui Mikko Hirvonen înaintea etapei decisive din Marea Britanie programată între 10 şi 13 noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu