Sebastien Loeb a câştigat Raliul Finlandei

Embed:

Sebastien Loeb nu are rivali în Campionatul Mondial de raliuri. Pilotul francez a câştigat Raliul Finlandei şi şi-a adjudecat a şasea victorie din primele opt etape ale sezonului. Mikko Hirvonen şi Jarri Matti Latvala s-au mulţumit cu locurile doi şi trei în competiţia de acasă.

Sebastien Loeb a avut de îndeplinit o simplă formalitate pentru a câştiga Raliul Finlandei. La adăpostul unui avans de aproape 10 secunde, pilotul echipei Citroen nu a avut niciun motiv să forţeze şi nu a câştigat niciuna dintre ultimele două probe ale raliului. Octuplul campion mondial a obţinut, astfel, a treia victorie în Raliul Finlandei.

Mikko Hirvonen, care a câştigat ultimele probe speciale, s-a mulţumit cu locul doi. Jari Matti Latvala a terminat pe locul trei, cu un avans de peste 20 de secunde în faţa coechipierului său Petter Solberg, în timp ce Mads Ostberg şi-a adjudecat locul cinci.

Ultima probă specială a adus primilor trei clasaţi puncte suplimentare în clasamentul general. Întrucât a fost cel mai rapid, Hirvonen şi-a trecut în cont trei puncte, urmat de Solberg cu două puncte şi Loeb cu un punct.

Astfel, francezul a rămas lider în clasamentul general, fiind urmat de Mikko Hirvonen şi Petter Solberg. Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc în Germania, în perioada 24-26 august.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu