Sebastian Vettel va pleca din pole position în Marele Premiu al Canadei. VEZI cine îl urmează

Embed:

Sebastian Vettel va pleca din pole position în Marele Premiu al Canadei la Formula 1. Campionul mondial va fi urmat pe grila de start de Lewis Hamilton, iar Valtteri Bottas a furnizat marea surpriză, după ce a obţinut al treilea rezultat în calificări.

Calificările pentru Marele Premiu al Canadei s-au desfăşurat pe o ploaie slabă, iar mai mulţi dintre piloţi au avut parte de numeroase ieşiri în decor, din cauza pistei umede.

La final, Sebastian Vettel a reuşit să-şi adjudece pole position-ul, după ce a fost cronometrat cu un minut 25 de secunde şi 425 miimi. Pilotul echipei Red Bull a obţinut al treilea pole position consecutiv la Montreal. Germanul va fi urmat pe grila de start de Lewis Hamilton.

Marea surpriză a calificărilor a fost locul trei, obţinut de Valtteri Bottas, de la Williams, finlandezul fiind urmat pe grila de start de Nico Rosberg şi Mark Webber. Fernando Alonso a obţinut un modest loc şase pentru Ferrari.

Felipe Massa a avut parte de un nou accident, care îi afectează semnificativ şansele pentru cursă, la numai două săptămâni după ce a ratat prezenţa în calificările de la Monaco. De data aceasta, pilotul Scuderiei Ferrari a pierdut controlul volanului în virajul trei şi s-a izbit de bariere cu partea laterală a monopostului. Defecţiunile la monopost au fost prea grave pentru ca brazilianul să poată continua. Marele Premiu al Canadei va avea loc în această seară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu