Sebastian Vettel rămâne la Red Bull. Pilotul va primi un salariu record

Embed:

Veste bună pentru Red Bull! Constructorul austriac şi-a asigurat serviciile celui mai bun pilot din Formula 1, Sebastian Vettel, pentru încă un sezon. Contractul germanului a fost prelungit până în 2015.

Sebastian Vettel şi Red Bull au pus punct speculaţiilor despre plecarea germanului. Contractul dintre constructorul austriac şi Vettel urma să expire la finalul următorului sezon, însă cele două părţi au decis să prelungească înţelegerea pentru încă doi ani.

Vettel a avut un salariu de 11 milioane de dolari în sezonul 2011. Acesta a crescut treptat de-a lungul anilor, iar în 2014 va ajunge la 16,5 milioane dolari. Deşi nu a fost anunţat oficial, Vettel ar fi acceptat propunerea după ce Red Bull i-a fixat un salariu record, de 20 de milioane de dolari pentru 2015.

Anterior, presa internaţională a anunţat că Ferrari este interesată de serviciile germanului, iar singurul lucru care ar putea încurca această mutare ar fi prezenţa lui Fernando Alonso la Scuderie, care mai are contract până la sfârşitul anului 2016.

Sebastian Vettel are 25 de ani şi a debutat în Formula 1 în 2007. Germanul s-a transferat la Red Bull în 2009 şi a obţinut aici cele mai mari succese ale carierei: trei titluri mondiale consecutive, între anii 2010-2012.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu