Sebastian Vettel, primul pe grila de start în Marele Premiu al statului Singapore

Embed:

Sebastian Vettel va fi primul pe grila de start în Marele Premiu al statului Singapore. Germanul a fost cel mai rapid în calificări şi a obţinut primul pole position pentru Ferrari după o pauză de trei ani.

Vettel a fost cronometrat cu un minut 43 de secunde şi 885 miimi, devansându-l cu 543 miimi de secunda pe Daniel Ricciardo de la Red Bull Racing. Pe poziţia a treia în calificări s-a clasat un alt pilot de la Ferrari, Kimi Raikkonen, iar rusul Daniil Kviat va fi al patrulea pe grila de start.

Piloţii de la Mercedes s-au confruntat cu probleme pe circuitul Marina Bay. Lewis Hamilton a înregistrat al cincilea timp în calificări şi a fost urmat de Nico Rosberg.

Este pentru prima dată după Marele Premiu al Statelor Unite din 2013 când Mercedes ocupă un loc atât de slab în calificări şi prima oară după Marele Premiu al Austriei din 2014 când un pilot al echipei germane nu obţine un pole position.

Valtteri Bottas va fi al şaptelea pe grila de start, în timp Max Verstappen, al optulea.

Cinci dintre cele şapte curse din Singapore au fost câştigate de pilotul care a plecat din pole position. Red Bull Racing este echipa cu cele mai mari succese obţinute în statul asiatic, cu patru victorii şi opt clasări pe podium.

Marele Premiu al statului Singapore va avea loc duminică după amiază.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu