Sebastian Vettel a obţinut al 13-lea pole-position din acest sezon

Embed:

Sebastian Vettel va pleca din pole-position în Marele Premiu al Italiei pe un circuit în care Red Bull nu era favorită. Germanul va fi urmat pe grila de start de Lewis Hamilton şi Jenson Button.

Sebastian Vettel a reuşit cel mai bun timp al calificărilor contând pentru Marele Premiu al Italiei la Formula 1. Germanul va pleca astfel pentru a 13-a oară în acest sezon din pole-position.

Campionul mondial a fost cronometrat cu un minut şi 22 de secunde, însă nu a fost lipsit de emoţii la ultima ieşire pe traseu. Lewis Hamilton şi Jenson Button se îndreptau să-i doboare timpul, însă o greşeală personală şi o intrare aparent inexplicabilă la boxe i-au lăsat pe cei doi piloţi ai echipei McLaren doar pe locurile doi şi, respectiv, trei.

Piloţii de la Ferrari au confirmat parcursul modest din antrenamente şi au terminat calificările doar pe locul patru prin Fernando Alonso, în timp ce Felipe Massa va pleca de pe locul şase. Între cei doi s-a intercalat Mark Webber, în timp ce Vitaly Petrov a încheiat pe poziţia a şaptea, iar Michael Schumacher pe a opta.

Marele Premiu al Italiei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00 pe circuitul de la Monza.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu