Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Malaeziei

Embed:

Campionul mondial, Sebastian Vettel, a câştigat dramatic Marele Premiu al Malaeziei! Pilotul german a smuls victoria după o luptă acerbă cu Mark Webber. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de britanicul Lewis Hamilton. 

Victima startului de la Sepang a fost Fernando Alonso, care şi-a avariat aripa din faţă după ce l-a lovit din spate pe Vettel. Spaniolul a fost nevoit să abandoneze imediat după începerea turului doi.

Retragerea prematură a pilotului Scuderiei Ferrari a transformat cursa într-o luptă acerbă pentru victorie intre Vettel şi Webber. În ciuda startului perfect al lui Vettel, australianul a devenit lider după prima intrare la boxe şi şi-a păstrat prima poziţie până cu 10 tururi înainte de final, atunci când germanul l-a depăşit după un duel memorabil.

Lewis Hamilton a oferit faza zilei în Marele Premiu al Malaeziei. Pilotul britanic a uitat că a semnat cu Mercedes şi a intrat la boxe în standul celor de la McLaren, echipa alături de care a evoluat în ultimele şase sezoane, fază care a amuzat-o şi pe iubita britanicului, Nicole Scherzinger.

Până la urmă, Hamilton a încheiat cursa pe locul trei în faţa coechipierului Nico Rosberg. Plecat de pe locul doi al grilei, Felipe Massa a ratat startul şi a coborât până pe locul şase. Romain Grosjean şi Kimi Raikkonen s-au clasat pe locurile şase şi respectiv şapte.

După două etape ale Mondialului de Formula 1, Sebastian Vettel este lider în clasamentul general al piloţilor. Următoarea rundă a Campionatului Mondial va avea loc pe 14 aprilie, în China 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu