Sebastian Vettel a câştigat al doilea titlu consecutiv în Malaezia

Embed:

În noul sezon de Formula 1 campionul en-titre Sebastian Vettel este de neoprit. Plecat din pole position, germanul de la echipa Red Bull s-a impus pe circuitul de la Sepang, castigând al doilea titlu consecutiv în Malaezia, dar şi al doilea din sezonul în curs, după Marele Premiu al Australiei.

Marele Premiu al Malaeziei, a doua etapă a sezonului de Formula 1, a fost adjudecat de campionul mondial en-titre, germanul Sebastian Vettel. Pilotul lui Red Bull a plecat din pole-position şi s-a impus clar pe circuitul de la Sepang, câştigand a doua cursă a anului, după cea din Australia. Britanicul Jenson Button de la McLaren şi-a adjudecat poziţia secundă, iar Nick Heidfeld de la Renault - pe cea de-a treia.

Câştigător în Malaezia şi anul trecut, Vettel a avut un start bun la Sepang şi a reuşit să-şi menţină prima poziţie până la linia de sosire. Piloţii de la Renault şi Ferrari au plecat si ei foarte bine, mai ales germanul Nick Heidfeld care a urcat de pe locul 6 până pe 2. Dar cu zece tururi până la final, Alonso a încercat să-l depăşească şi cei doi s-au ciocnit. Ei şi-au pierdut poziţiile şi au încheiat pe locurile 6 şi, respectiv, 7.

Jenson Button a terminat pe locul 2, iar Heidfeld a urcat pe podium pentru prima dată de la Marele Premiu din Malaezia din 2009.

"Am avut un start foarte bun, şi asta m-a ajutat să fac diferenţa. Tur cu tur m-am desprins de restul plutonului şi mi-am intrat în ritmul meu. Îmi place ceea ce fac, sunt încântat de ce am obţinut şi nu cred că aş putea fi mai fericit în aceste clipe", a spus pilotul Red Bull, Sebastian Vettel.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu