Sebastian Kurz: Spionajul este inacceptabil, chiar dacă dialogul dintre Austria şi Rusia va continua

Viena vrea să continue dialogul cu Moscova, însă consideră că spionajul este inacceptabil.

Anunţul a fost făcut de către cancelarul austriac Sebastian Kurz, care a declarat astăzi, 14 noiembrie, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Avem o viziune clară asupra acestei probleme şi asupra Rusiei. Vrem să menţinem dialogul, însă ştim ce s-a întâmplat în Olanda şi Marea Britanie şi am exprimat solidaritate cu partenerii noştri europeni. Dacă activităţile de spionaj vor avea loc pe teritoriul nostru, indiferent de ce ţară este implicată, considerăm că este inacceptabil şi o vom contracara", a declarat Sebastian Kurz.

Ministerul Apărării de la Viena a anunţat vineri că serviciile de informaţii de la Viena au reţinut un colonel austriac în retragere despre care se crede că timp de două decenii a spionat în favoarea Rusiei.

Austria a descoperit presupusul spion în urmă cu câteva săptămâni după ce a primit un pont de la un serviciu aliat de informaţii.

Potrivit cotidianului austriac, suspectul lucra pentru Oficiul de Protecţie a Constituţiei şi Antiterorism, agenţia internă de informaţii din Austria. Persoana riscă până la 10 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu