Seat lansează în 2020 un SUV coupe sportiv, bazat pe conceptul 20V20

SEAT și-a extins semnificativ portofoliul de SUV-uri în această perioadă, ca urmare a lansărilor succesive ale lui Ateca și Arona.

În plus, constructorul spaniol va lansa anul viitor un SUV de dimensiuni mai mari care va avea 7 locuri, iar numele său urmează să fie dezvăluit în viitorul apropiat. Iată însă că în planurile Seat există și un al patrulea SUV.

Directorul de dezvoltare Matthias Rabe a dezvăluit că Seat va lansa în 2020 în producție de serie un SUV coupe sportiv care va prelua o bună parte dintre elementele de design ale conceptului 20V20, prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie 2015, scrie automarket.ro.

Întrucât noul SUV va avea un caracter sportiv, este posibil ca acesta să fie primul model dezvoltat de Seat sub brandul distinct Cupra. Până în prezent, Cupra este numele folosit de spanioli pentru versiunile de performanță ale modelelor sale, însă se anticipează că acesta va deveni un brand separat, iar anunțul oficial este programat pentru Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Întrucât Seat va începe un amplu proces de electrificare a gamei, nu este exclus ca noul SUV să fie disponibil și într-o versiune hibridă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu