Seamănă cu un elicopter şi poate atinge până la 160 km/h. Care este preţul maşinii zburătoare Pal-V Liberty

Compania olandeză Pal-V a ieşit în evidenţă la salonul auto de la Geneva de anul acesta prezentând o maşină zburătoare. Vehiculul este mai asemănător unui elicopter decât unui avion. Pal-V Liberty are trei roţi şi două locuri.

PAL-V Liberty este o maşină echipată cu un rotor pliabil şi poate atinge până la 160 km / h, ajunge la 0 la 100 km/h în mai puţin de 9 secunde, iar consumul este de 7,6 litri de benzină la 100 de kilometri. În aer, vehiculul are cu o autonomie de 500 km şi un consum de 26 litri de benzină pe oră!). Poate urca până la 3500 metri altitudine. Dacă la bord sunt două persoane, autonomia pe cer este de numai 400 km, scrie adevarul.ro.  

Când aterizează, elicea şi mecanismul de echilibrare se pliază iar coada se retractează, Pal-V fiind gata să fie condusă ca o maşină normală. Trecerea pe modulul de zbor durează cam 10 minute, în acestea fiind incluse şi verificările necesare, spune compania.  

Cel mai bun mod pentru a evita blocajele de trafic! Această maşină este relativ compactă, având o lungime de 4 m şi o înălţime de 1,70 m şi poate fi condusă pe orice şosea şi parcată fără probleme în parcări subterane.  

Preţurile unei astfel de maşini zburătoare porneţte de la aproximativ 300.000 de euro şi poate ajunge la aproximativ 500.000 de euro, primul volum de producţie fiind de 90 de vehicule. CEO-ul companiei spune că maşinile zburătoare nu sunt pentru oricine, însă sunt destule persoane care aşteaptă să cumpere modelul.  

În februarie 2017, producătorul a lansat precomenzi pentru vehiculul său hibrid. "Maşinile zburătoare au apărut foarte mult în filme, iar de anul viitor, acestea vor fi disponibile", a spus CEO-ul Robert Dingemanse.  

Modelul Pal-V Liberty nu este singura maşină zburătoare în curs de dezvoltare în lume. Americanii de la Terrafugia lucrează la The Transition iar start-up-ul germanii de la Lilium la un modelul electric integral cu funcţie de decolare şi aterizare verticală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu