Sea Mile 2018. În premieră, 50 de copii au evoluat la competiția Kids Aquathlon

Embed:

Dramatism, emoții, spectacol și voie bună! Toate acestea au fost ingredientele celui de-al șaselea campionat de înot în apă deschisă "Sea Mile 2018".

În premieră pentru Republica Moldova s-au desfășurat și competițiile naționale pentru copii Kids Aquathlon. 50 de pici au înotat 200 de metri iar apoi și o cursă de alergare la distanța de 1,5 km.

Sportivii ce au concurat înot la "Sea Mile" și-au disputat supremația pe trei distanțe diferite: 1.852 de metri, 3.704 metri și 5.555 de metri. Câștigătorul probei de 1.852 de metri a devenit sportivul de doar 16 ani Vladislav Perevoznic.

"A fost o întrecere destul de complicată, însă prin multă muncă am dobândit scopul pe care l-am avut. Întotdeauna am dorit să câștig Sea Mile-ul", a declarat înotătorul Vladislav Perevoznic.

La cea mai complicată probă a competiției, distanța de 5.555 de metri, primul la finiș a ajuns Ilie Crivițchi.

"A fost o cursă grea, condițiile meteo, la fel, au avut o anumită influență. A bătut vântul și au fost valuri. Cred că această distanță este doar pentru înotătorii pregătiți. Fără pregătirea necesară este greu să parcurgi această distanță", a spus înotătorul Ilie Crivițchi.

În premieră cursa Sea Mile s-a desfășurat la lacul din parcul Valea Morilor din Chișinău.

"Am observat emoțiile pozitive ale oamenilor. Mulți se speriau să înoate în lacul Valea Morilor, au spus că în apă sunt microbi, e murdar, sunt alge. Nimic nu este adevărat. Lacul este curat, oamenii se scaldă. Nimeni nu s-a îmbolnăvit. Toți sunt mulțumiți. Mi-a plăcut această zi", a spus organizatorul competiţiei, Dumitru Voloşin.

"Apa este stătătoare. Aici nu există curenți. Este mai ușor să înoți, mult mai ușor decât la Ghidighici", a spus înotătorul Eugen Kuban.

Edițiile anterioare ale competiției s-au desfășurat în lacul Ghidighici.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu