Sea Breeze 2019: 54 de soldați moldoveni participă la exerciții militare în Ucraina

Embed:

Un contingent de militari moldoveni participă de astăzi la exercițiile multinaționale ”Sea Breeze 2019”, care au loc în sudul Ucrainei. 49 de militari din batalionul 22 de menținere a păcii și cinci ofițeri de stat major din țara noastră au fost detașați la manevre. 

Cordonul de mașini care i-a transportat pe soldații noștri la exerciții a fost filmat zilele trecute pe o autostradă din Ucraina.

Manevrele, care vor avea loc până în 12 iulie, au drept scop să antreneze trupele din diferite țări să conlucreze mai eficient în operațiuni de menținere a păcii. Armata Națională detașează militari la exercițiul respectiv începând din 2007. 

La sfârșitul săptămânii trecute, un contingent al Armatei Naționale a plecat în SUA, unde participă la manevrele ”Agile Hunter 2019”. 

Anterior, președintele Igor Dodon a interzis participarea militarilor la exerciții desfășurate peste hotarele țării fără acordul său. Recent însă, ministrul de Externe, Nicu Popescu, s-a arătat convins că soldații noștri vor continua să fie instruiți în Statele Unite, în ciuda faptului că Dodon se împotrivește acestui parteneriat cu Washingtonul. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu