Se vrea preşedinte la 72 de ani: Un locuitor al Capitalei consideră că el este candidatul ideal pentru acest post

Embed:

Ar vrea să candideze la preşedinţie, dar nu ştie unde să găsească deputaţii, pentru a le cere susţinere. Vorbim despre Mihai Gonţa, un locuitor al capitalei, care se vede în fotoliu de preşedinte şi este convins că ar fi un bun şef de stat.

Mihai Gonţa are 72 de ani. Pentru a candida la preşedinţie, are nevoie de semnăturile de susţinere a cel puţin 15 deputaţi. Nu ştie însă unde să-i găsească, pentru că parlamentarii şi-au luat vacanţă până pe 18 noiembrie.

"E foarte greu de găsit parlamentarii. Să te apropii de orice deputat care nu te cunoaşte, el o să se uite cu ochi mari. E aproape imposibil să poţi să treci prin acest ciur", spune Gonţa. 

Acesta este singurul lucru care l-ar face pe bărbat să renunţe. Controlul medical nu-l sperie şi spune că e sănătos tun. Mai mult, spune că are şi capacităţi de preşedinte.

"Un preşedinte de ţară în primul rând trebuie să fie un om înţelept. Eu cred că aş fi un preşedinte bun", afirmă bărbatul.

Mihai Gonţa ar vrea să ajungă preşedinte de ţară pentru că şi-a pierdut încrederea în actualii politicieni.

"Din tot Parlamentul, nu văd nicio candidatură potrivită. Zinaida Greceanîi, care a spus că va trage în copii, în studenţi? Doamne fereşte! Marian Lupu...o să şovăie", consideră bătrânul. 

Potenţialul candidat a avut şi momente grele în viaţă, fiind condamnat pentru agresiune. Acum este profesor la Colegiul de informatică din Capitală. Deşi se împacă foarte bine cu internetul, nu are telefon mobil. În buzunar poartă mereu un simbol al trecutului.

"Nu mi-am schimbat paşaportul. Iată, încă e paşaport sovietic, poftim. Oi muri şi cu acest paşaport, nu-i problemă", a menţionat Gonţa.

Până acum, Comisia specială pentru alegerea preşedintelui nu a înregistrat nici un candidat. Alegerile şefului statului vor avea loc pe 18 noiembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu