Se vrea din nou primar. Renato Usatîi a depus actele la CECEM Bălţi

Embed:

Renato Usatîi se vrea din nou primar la Bălți. Acesta a depus azi actele pentru a candida, iar comisia va examina dosarul în decurs de șapte zile. Informația a fost confirmată de către reprezentanții Consiliului electoral de circumscripţie electorală al municipiului Bălţi.

Până acum, pentru alegerile locale din Bălți, au fost înregistraţi 4 candidaţi, unul din partea democraților, altul din partea socialiștilor, al treilea de la Partidul Șor şi al patrulea de la PCRM. 

Renato Usatîi a fost ales primar al municipiului Bălți în 2015. Edilul a părăsit ţara în octombrie 2016, înainte ca pe numele lui să fie emise două mandate de arestare. El este învinuit de tentativă de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov şi de introducerea ilegală în ţară a unor sume de bani din Rusia.

În 2018, Usatîi şi-a dat demisia, iar în luna mai au fost organizate alegeri anticipate. Câştigător a fost candidatul "Partidului Nostru", Nicolai Grigorişin. Usatîi a revenit în ţară în iulie anul acesta şi a fost preluat de mascaţi chiar de la vamă, imediat după ce a intrat în ţară. Doar că până seara, el a fost eliberat şi este cercetat acum în stare de libertate.

Lasă un comentariu