Se vor instala felinare, va fi construit un teren de fotbal şi unul de fitness. Lucrările de renovare a Parcului Alunelu, în toi (FOTO)

Embed:

60 de zile, atât va dura revonarea Parcului Alunelul din sectorului Buiucani al Capitalei. Startul lucrărilor a fost dat, ieri, astfel, în două luni, zona va căpăta un nou aspect.

Autorităţile municipale susţin că acest parc nu a fost reconstruit mai bine de 55 de ani, mai exact de la întemeierea sectorului, astfel că modernizarea acestuia va fi un cadou mai ales pentru locuitorii de la Buiucani.

Muncitorii spun că vremea caniculară nu va fi un impediment pentru ei şi îşi propun să facă faţă volumului de lucru în termen:

"Se lucrează ca afară, căldură. Este greu? Păi sigur, munca în construcţii nu este uşoară. Dupa cum puteţi vedea, scoatem bordurile din jur, facem ordine din urmă".

"Uşor, greu, deja lucrăm. Scoatem bordurile iar din urmă urmează să le punem pe astea noi".

Proiectul prevede reconstrucția și extinderea aleilor pietonale, renovarea iluminatului, amenajarea zonelor verzi, reabilitarea scenei în aer liber, destinată pentru evenimente culturale, precum și construcția unui stadion de minifotbal și a WC-ului public. De asemenea, vor fi create piste pentru bicicliști şi schimbate băncile.

"Prima etapă presupune reconstrucţia aleilor pietonale, a doua modernizarea, reconstrucţia intrării şi-a atreia etapă este reconstrucţia scenei şi a amfiteatrului de aici din zonă", a menţionat Vadim Brînzaniuc, pretorul sectorului Buiucani.

În inspecţie pe şantier a mers primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

"Este important că sectorul anul acesta împlineşte 55 de ani, sectorul Buiucani împlineşte 55 de ani, ori de 55 de ani nu s-a făcut nicio lucrare de renovare în parcul Alunelul. Sunt foarte multe blocuri în jur, am primit foarte multe solicitări din parea locuitorilor să intervenim", a declarat Codreanu.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că parcul avea nevoie de această schimbare:

"Eu sunt foarte fericită. Când era copilul mic practic nu putea să meargă în cărucior pentru că noi când mergeam prin gropile acestea el se trezea".

"Venim des cu copilul şi era greu de mers cu căruciorul, iarna mai ales era foarte greu, erau gropi, acum sperăm că va fi mai bine".

"Mă bucur. Eu în toată dimineaţa merg pe aici şi admir parcul. Mie îmi pare că terenurile de joacă ar trebui să se mai schimbe şi trotuarele".

Costul lucrărilor de reconstrucție a parcului se ridică la aproape 4,6 milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu