Se visează fotbalişti mari. Campania lansată de FMF îi încântă pe puştii care vor practica lecţii specializate ale "sportului rege"

Embed:

Fotbalul, practicat în şcoli, îi poate ajuta pe mulţi copii să-şi realizeze visurile. Campania lansată de Federaţia Moldovenească de Fotbal îi încântă pe puştii care vor practica lecţii specializate ale "sportului rege" din septembrie anul viitor. Acest lucru a devenit posibil, după ce FMF a semnat un memorandum de colaborare cu Ministerul Educaţiei. 

"Dacă aţi zis un adevăr, eu cred că fotbalul în Moldova se schimbă spre bine".

"În Republica Moldova, cred că fotbalul se va dezvolta bine. Copiii o să avanseze la fotbal".

Peste 120 de copii de la Liceul Mihai Viteazul din Chişinău sunt antrenaţi de Valentin Cojuhari, un tehnician emerit care a pregătit mai mulţi fotbalişti cunoscuţi precum Sergiu Secu, Eduard Văluţă şi Victor Comlionoc. Cojuhari spune că introducerea lecţiilor specializate de fotbal pentru elevii din clasele primare e un pas istoric în dezvoltarea acestui sport în ţara noastră.

"E un lucru enorm de important, fiindcă copiii care din clasele primare au program prelungit. Nu toţi părinţii au posibilitatea să-i ducă la cluburi unde să se antreneze. În condiţiile pe care le avem, îi antrenăm. Începând de la 45 şi până la 90 de minute", a spus profesorul la Liceul Teoretic Mihai Viteazul, Valentin Cojuhari.

Şi administraţia liceului apreciază acest proiect.

"Este foarte benefic de a introduce fotbalul în licee, fiindcă copiii iubesc foarte mult acest gen de sport. Chiar şi devreme, dimineaţă, până la începutul orelor, copiii fac antrenamente pe terenul sportiv", a menţionat directorul adjunct la Liceul Teoretic Mihai Viteazul, Valentina Demerji.

Iar puştii visează să ajungă fotbalişti celebri.

"Jucătorul meu preferat este Ronaldo. El joacă la Juventus şi naţionala Portugaliei. Aş vrea să am din calităţile lui dribbling-ul şi şutul la poartă", a spus elevul Liceului Mihai Viteazul, Răzvan Amarandei.

"Îmi place Mbappe, deoarece e din echipa naţională a Franţei. Îmi place la el că aleargă foarte rapid", a menţionat elevul Liceului Mihai Viteazul, Iosif Macari.

Copiii sunt mari suporteri ai echipei naţionale şi chiar le-au dat sfaturi "tricolorilor".

"Trebuie în fiecare zi să se antreneze şi să nu se prefacă. Când a fost meciul Franţa - Moldova, Alexandru Epureanu s-a prefăcut că îl doare piciorul şi nu a jucat. Să nu ne fie frică să jucăm", a afirmat elevul Liceului Mihai Viteazul, Iosif Macari.

În prezent sunt 90 de şcoli implicate în campania lansată de FMF. Proiectul-pilot va fi derulat timp de patru ani.

loading...

Lasă un comentariu