Se va întâmpla la 1 iulie! Toţi tinerii specialişti din medicină TREBUIE SĂ ŞTIE ASTA

Embed:

Medicii vor avea salarii mai mari, în medie, cu peste 20 la sută din 1 iulie. Guvernul a aprobat ieri o hotărâre privind mecanismul de salarizare a angajaților din sistemul medical. Şi dacă, în prezent, un tânăr specialist ridică un salariu de 2.000 de lei, conform noii prevederi, acesta va fi remunerat dublu. 

Potrivit noului regulament, vor fi eliminate salariile tarifare și vor fi introduse salariile de funcție. La acestea din urmă, va fi adăugat și suplimentul pentru performanțele pe care le vor înregistra medicii, inclusiv sporuri, dar și ajutorul material acordat o dată pe an angajaților din Sănătate.

"Cea mai mare creștere o vor simți tinerii specialiști care au o vechime în muncă de până la zece ani. Pentru tinerii specialiști salariile practic poate se vor dubla. Să eliminăm o dată și pentru totdeauna inechitățile la care erau supuși tinerii specialiști. Să fie motivați să rămână suplimentar acasă și să vadă o perspectivă de creștere, inclusiv financiară", a spus ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan. 

Premierul Pavel Filip susține aceste majorări, întrucât din cauza salariilor mici, în ultimii ani, țara noastră a pierdut mulți medici.

"Având anul acesta zece mii și patru sute de medici, în 2005 am avut zece mii și șapte sute de medici, noi am pierdut din sistem trei sute. În același timp, zece ani de zile, universitatea de medicină a primit peste patru mii de medici. Și unde s-au dus ei, de fapt pentru ei s-au cheltuit mai mult decât trei sute de milioane de lei", prim-ministrul Pavel Filip. 

Cheltuielile preliminare pentru majorarea salariilor din 1 iulie sunt estimate la peste 230 de milioane de lei, ceea ce constituie aproape 36 la sută din majorarea planificată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu