Se va întâmpla după alegerile locale. ANUNŢUL lui Ghimpu şi REACŢIA liberal-democraţilor

Embed:

Partidul Liberal nu va face alianţă cu formaţiunile din actuala coaliţie de guvernământ, după alegerile locale din 14 iunie. Despre acest lucru a anunţat liderul PL, Mihai Ghimpu, care şi-a motivat decizia prin faptul că PLDM şi PDM au respins mai multe propuneri făcute de liberali. Hotărârea este calificată de liberal-democraţi drept una cu tentă electorală.   

"Multe partide politice, inclusiv şi viitor, viitoare partide spun că după alegeri se va forma o alianţă între PL, PLDM şi PD. Acestea sunt speculaţii. Partidul Liberal vede mai mult o alianţă, nu tacită, dar deschisă cu PCRM Republica Moldova are nevoie de o alianţă pentru oameni", a spus președintele PL, Mihai Ghimpu. 

În replică, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, spune că prin declaraţiile categorice, liderul liberalilor urmăreşte să obţină dividende politice.

"Prin aceste declaraţii, domnul Ghimpu încearcă să corecteze nişte gafe politice. Cu certitudine, aduc o stare de mare tensiune în societate prin aceste declaraţii aduse la absolutizare, pline de negativism, pline de ură la adresa altor partide", a declarat vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț. 

După alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Partidul Liberal nu a ajuns la un consens cu PLDM şi PDM, iar cele două formaţiuni au format o coaliţie minoritară. 

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu