Se transformă în şantiere! Trei străzi din centrul capitalei au intrat în REPARAȚII

Embed:

Bulevardele Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Constantin Negruzzi, precum şi strada Vasile Alecsandri vor fi transformate, rând pe rând, în şantiere. Primăria Capitalei a început lucrările de reparaţie a celor trei artere. 

Autorităţile municipale nu au anunţat, deocamdată, termenul de finalizare a lucrărilor. Cert este că acestea vor dura până la finele anului. Pe anumite porţiuni ale străzii Vasile Alecsandri au fost executate lucrările de demontare a bordurilor, a 60 de piloni şi de pozare a reţelei electrice pentru iluminarea trecerilor pietonale.  

Proiectul prevede reabilitarea carosabilului, trotuarelor, amenajarea locurilor de parcare şi modernizarea reţelei de iluminare. Cele trei străzi din centrul Capitalei au o lungime totală de aproximativ şapte kilometri.

Primăria Capitalei va desfăşura, la sfârşitul lunii, licitaţii publice pentru desemnarea companiei care va repara celelalate trei străzi din proiect: 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina.  

Lucrările de reparaţie a celor şase străzi vor costa peste 22 de milioane de euro, bani împrumutaţi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu