Se țin de "șotii" chiar și după gratii! Ce au descoperit oamenii legii în celulele unor deținuți (FOTO)

Cei de la libertate nu renunţă la ideile ingeniose de a transmite celor de după gratii obiecte interzise chiar dacă riscă cu propria libertate.

În context, angajaţii Serviciului regim şi supraveghere din cadrul Penitenciarului nr.9-Pruncul, au înregistrat un caz de contracarare a obiectelor interzise în instituția de detenție, anunță dip.gov.md.

La punctul de trecere şi control al instituţiie de detenţie, s-a prezentat o femeie în vârstă de 28 de ani, care urma să aibă o întrevedere de scurtă durată cu un deţinut în vârstă de 41 de ani, condamnat la 11 ani privațiune de libertate.

În rezultatul percheziţiei corporale, oamenii legii au depistat în buzunarul genții personale 160 de bancnote cu nominalul 200 MDL, în sumă totală de 32.000 lei.

Totodată, în aceeaşi dimineaţă, la punctul de trecere şi control al Penitenciarului nr.7-Rusca s-a prezentat o femeie, care urma să aibă o întrevedere cu o deţinută în vârstă de 37 de ani.

În urma verificărilor de rigoare, oamenii legii au depistat în lucrurile personale ale acesteia, 2 sticle de bere, 2 încărcătoare pentru telefon mobil şi un parfum.

De asemenea, acest weekend nu a trecut fără percheziții în instituțiile de detenție din țară.

Astfel, în Penitenciarele nr.3-Leova, nr.4-Cricova, nr.9 și nr.16-Pruncul, nr.11-Bălți și nr.13-Chișinău, au fost efectuate verificări în celulele persoanelor private de libertate.

În rezultat, oamenii legii au ridicat din diverse ascunzişuri improvizate: 2,5 litri de bere, 1,5 litri de vin şi 255 litri de băutură alcoolică bragă, un reşou electric confecţionat artizanal şi două telefoane mobile.

Toate materialele acumulate pe aceste cazuri, au fost predate Inspectoratelor de Poliţie din raza de dislocare a penitenciarelor, pentru investigare şi adoptare a deciziilor conform legislaţiei în vigoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu