Se termină vacanța elevilor, iar în unele școli din Capitală licitaţiile pentru lucrările de reparaţie sunt abia în desfăşurare

Embed:

Odată cu noul an de învăţământ, în unele şcoli vor începe şi... lucrările de reparaţie. De exemplu, la Liceul "Mihail Lomonosov" din Capitală va fi renovat acoperişul şi vor fi schimbate geamurile, iar la gimnaziul numărul 7 din sectorul Centru va fi reparat blocul alimentar. Licitaţiile abia au fost lansate. Asta pentru că aceste lucrări nu au fost planificate din timp şi sunt făcut din unele economii adunate la bugetul municipal. În aceste condiţii, Direcţia Generală Educaţie Tineret şi Sport dă asigurări că procesul educaţional nu va avea de suferit. Şi directorii instituţiilor şcolare spun că aceste lucrări sunt necesare şi nu pot fi amânate.

Clădirea Liceului Teoretic "Mihail Lomonosov" este veche de peste 40 de ani. Geamurile nu au mai fost schimbate, iar acoperişul a fost reparat doar parţial. Din această cauză, în instituţie, iarna, este frig, iar când plouă, acoperişul curge. În acest an, situaţia s-ar putea schimba. Pentru aceste lucrări au fost alocate 1,5 milioane de lei.

"Atunci când se va schimba într-o clasă, într-un cabinet, elevii vor face ore în alt cabinet. Spaţiu necesar este, aşa că probleme cu asta nu o să fie."

Iar la gimnaziul numărul 7, unde se prepară mâncarea pentru elevii de la două instituţii, pentru o anumită perioadă, administraţia instituţiei va trebuie să găsească o soluţie.

"Noi facem tot posibilul ca să creăm condiţii bune, copiii să nu sufere şi să fie alimentaţi. Deja sunt idei, preluăm de la aţi colegi, care au trecut şi ei prin aşa perioade. Unor părinţi deja le-am şi comunicat, să nu fie informaţia pe nepusă masă."

Valeriu Mîrza, şeful adjunct al Direcţiei generale Educaţie Tineret şi Sport ne-a declarat că aceste lucrări nu au fost planificate, dar întrucât, în bugetul municipal s-au acumulat economii, 14 milioane de lei au fost redirecţionaţi, suplimentar, pentru reparaţia unor instituţii de învăţământ. Potrivit lui, procesul educaţional nu va fi perturbat.

În acest an, din bugetul municipal au fost alocate 66 de milioane de lei pentru lucrări de reparaţie în 252 de instituţii de învăţământ.

Lasă un comentariu