Se stinge lumina în Capitală. ''Ora Planetei'', marcată al şaptelea an la Chişinău

Embed:

Municipiul Chişinău se alătură acţiunii mondiale "Ora Planetei", pentru al şaptelea an consecutiv. În acest sens, astăzi, începând cu ora 20:30, pentru o oră, vor fi stinse luminile interioare şi exterioare în sediile instituţiilor subordonate administraţiei publice locale.

De asemenea, între orele 20:30 – 21:30, va fi deconectat parţial şi iluminatul stradal din municipiul Chişinău, în zona centrală a oraşului, inclusiv pe strada pietonală.

Prin această acţiune, Chişinăul susţine iniţiativa globală de mediu, care are drept scop sensibilizarea societăţii faţă de problemele ecologice.

Iniţiativa reprezintă, în acelaşi timp, un îndemn de economisire a resurselor energetice, pentru a contribui la protecţia mediului şi diminuarea schimbărilor climaterice.

Acţiunea "Ora Planetei" a fost iniţiată în anul 2007 de World Wildlife Fund for Nature (WWF) în Sidney (Australia), când circa 2 milioane de persoane şi-au stins concomitent luminile. În 2014, "Ora Planetei" a atins o cotă de participare de peste 2 miliarde de persoane din aproximativ 7 mii oraşe şi 150 de ţări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu