SE ŞTIE AUTORUL MESAJULUI: Liuba Şova ar fi primit mesajul de la Victor Rusu

Victor Rusu, un funcţionar din cadrul parlamentului, ar fi autorul mesajului către judecătoarea Liuba Şova, în care i s-a sugerat  să-l voteze pe fostul socialist, Vladimir Ţurcan, în fruntea Curţii Constituţionale. Numele de familie al acestuia a fost făcut public de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Informaţia nu a fost confirmată deocamdată de Liuba Şova şi nici de cel vizat. 

Preşedintele Comisiei Juridice din cadrul Parlamentului, Sergiu Litvinenco, a declarat presei că în spatele mesajului trimis magistratului Liuba Şova se află un funcționar din cadrul secretariatului Parlamentului, care este şi colegul acesteia la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Deputatul a dezvăluit că numele de familie al făptaşului este Rusu.

Potrivit site-ului Parlamentului, singura persoană cu acest nume din cadrul Secretariatului este Victor Rusu, șeful direcției informațional - analitice. La numărul de telefon publicat pe site, nu a răspuns nimeni pentru a confirma sau infirma informaţia.

Nici judecătoarea Liuba Şova nu a răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu. În timp ce scandalul de la Curtea Constituţională capătă noi turaţii, nu este limpede dacă situaţia va fi investigată de instituţiile abilitate.

După ce Liuba Şova a declarat în presă că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul acestuia este rezultatul unei decizii luate din timp, procurorul general interimar, Dumitru Robu a spus că procuratura nu se poate autosesiza şi că pentru a porni o investigaţie este necesar un demers. Liuba Şova a spus anterior că nu intenţionează să depună o astfel de solicitare. Între timp, a reacţionat şi ministrul justiţiei, care l-a contrazis pe Robu.

"Organele competente au capacitatea şi să se autosesizeze pe marginea acestui caz. Dumneavoastră cunoaşteţi foarte bine şi am semnalat acest lucru. Eu am transmis un mesaj public în acest sens, dacă organele competente..nu, nu vom face o interpelare oficială", a spus ministrul Justiţiei, Olesea Stamate.

Anterior, ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, a criticat numirea lui Vladimir Ţurcan în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale. Stamate a scris pe Facebook că alegerea lui Ţurcan ar putea fi anulată, după ce judecătoarea Liba Şova a declarat că voturile pentru Vladimir Ţurcan au fost influenţate politic.

Stamate a mai scris că instituţiile abilitate trebuie să se autosesizeze, iar persoanele implicate să fie deferite Justiției. În ciuda semnalelor de corupere, ieri, în cadrul unei şedinţe închise, magistraţii l-au reconfirmat pe Vladimir Ţurcan în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu