Se schimbă regulile pentru taximetrişti! Ce se va întâmpla dacă nu vor elibera bon de plată (VIDEO)

Reforma fiscală aduce noi schimbări în activitatea taximetriştilor. Astfel Guvernul propune un regim special de impozitare a angajaţilor care au un salarii până la 10.000 de lei pe lună, cu un impozit fix pe venit de 500 de lei pe lună. Iar asigurarea medicală şi cea socială vor constitui a 12-a parte din mărimea fixă a acestora, stabilită de Guvern pentru anul respectiv. Anunţul a fost făcut de premierul Pavel Filip. 

 

De asemenea, premierul a anunţat că se măresc şi amenzile în acest domeniu. 

"Dacă taximetristul nu-i oferă acest bon de plată, atunci pasagerul va avea dreptul să nu plătească această călătorie.

Şi încă un lucru foarte important: reparaţia maşinilor - aceste cheltuieli vor deveni deductibile. Drept efecte vom avea mai mulţi bani în buget, ceea ce înseamnă că vom avea de unde să plătim pensii şi salarii. Ne dorim ca în acest domeniu să se activeze doar legal şi profesionist. Vrem să reducem economia tenebră şi ca banii să vină legal la buget, iar calitatea acestor servicii să crească", a declarat premierul Pavel Filip. 

Totodată, şeful Cabinetului de Miniştri a anunţat noi reguli de impozitare şi în industria horeca. 

Astfel, reforma fiscală vine cu reducerea cotei de TVA de la 20% la 10%, pentru aceste servicii. 

"Pentru cei cu venituri de sub 1,2 % milioane de lei va fi un impozit operaţional de 4%, iar ceilalţi care au activitaţi mai mari de 1,2 milioane vor avea de ales: să lucreze în regim general sau în regim special. Regimul special înseamnă impozitul pe venit 12%, înregistrare obligatorie ca plătitor de TVA şi, foarte important, cotă redusă de TVA la nivelul de 10%", a declarat premierul Pavel Filip. 

CITEŞTE ŞI: Premierul Filip, despre reformele fiscale: Vom diminua impozitul pe venit şi vom majora de peste două ori scutirea personală anuală

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu