Se pot lansa afaceri cu bani puţini, dar care să aducă profit. Exemplul de succes al unei familii din Chişcăreni

Embed:

O familie tânără din Chişcăreni, raionul Sângerei, demonstrează că se pot lansa afaceri cu bani puţini, dar care să aducă profit. Acum patru ani, Nicolae şi Olga Midrigan au hotârăt să-şi facă viitorul în satul de baştină şi au investit într-o afacere cu urecheaţi.

Au început cu 500 de dolari şi zece capete. Acum, soţii au o fermă modernă cu 500 de iepuri de prăsilă şi spun că urecheaţii le aduc profit bunişor. Ferma este dotată cu utilaj performant, iar animalele de un alb imaculat, sunt una ca una pufoase şi mari.

"Am hotărât să transformăm hobby-ul în afacere", a spus Nicolae Midrigan, antreprenor.

Nicolae este sportiv iar soţia sa kinetoterapeut. Pentru a pune afacerea pe picioare ei au fost nevoiţi să consulte multă literatură de specialitate:

"Iepurii sunt selectaţi după anumite criterii. Proporţia de la cel mai înalt punct din spate până la la omoplaţi trebuie să fie două treimi din toată suprafaţa corpului, ca să-i dea o arcuire corectă în spate. În faţă am avem 12 centimetri la urechi, pentru că urechile la sacrificare sunt deşeuri şi nu are rost să le creşti".

Soţii Midrigan au în ferma lor un iepure deosebit, cu ochi de culoare deschisă. Potrivit lor, este o raritate.

"Iepurile neo zeelandez este un iepuri albinos. Din cauza că nu poate avea melanină nu poate avea vreo culoare pe el şi aşa caz să aibă un ochi negru e unul la o sută de mii, cred", a explicat antreprenorul.

Iepurii sunt crescuţi în cuşti moderne şi hrăniţi cu mâncare specială. Totul ca ei să se dezvolte cât mai bine:

"Înăuntru sunt nişte covoraşe, pentru ca iepurii să se odihnească pe ele, să nu le fie frig, să nu facă răni la picioare".

La trei luni, urecheaţii sunt vânduţi în scop de reproducere. Antreprenorii spun că se ataşează de ei, iar grija pe care le-o oferă este importantă.

Nicolae spune că are şi un iepure preferat: "Salut, Marcel. Ce faci, vrei la fete? Ia-te ce-i barosan".

Pentru a-şi dezvolta afacerea, tinerii au beneficiat de multe granturi. Totuşi, ei nu se opresc aici. Entuziasmul şi planurile lor sunt mari.

"Când îți pui un scop, în fiecare zi lucrezi, câte puţin, câte puţin şi, la urmă, obţii un rezultat mai bun. În fiecare zi lucrăm şi descoperim ceva nou", a precizat Olga Midrigan, antreprenoare.

Antreprenorii au cumpărat urecheaţii din Ungaria. La noi în ţară sunt vânduţi cu 400 de lei un iepure.

Pe aceeaşi temă