SE OTRĂVESC FĂRĂ SĂ ŞTIE: Înghit plumb cu ceaşca crezând că beau ceai pentru durerile de cap

Embed:

Înghit plumb cu ceaşca crezând că beau ceai pentru durerile de cap, de stomac sau pentru probleme hepatice. Lunar, pe piaţa din România ajung în jur de 150 de tipuri noi de suplimente alimentare. Multe dintre ele conţin substanţe periculoase, precum arsenic sau cadmiu, potrivit analizelor făcute de biologi. Cu toate acestea, produsele sunt testate doar de 2 ori pe an, şi atunci, doar dacă există anumite suspiciuni.

Piaţa ceaiurilor şi a suplimentelor alimentare nu este reglementată, aceste produse se vând la liber în aşa-numitele magazine sau farmacii naturiste, care nu au nevoie de avize de la ministerul sănătăţii, precum farmaciile clasice.

În consecinţă, produsele comercializate, nefiind incluse în sfera medicamentelor, se vând la liber.

Specialiştii contactaţi de postul Antena 1 au descoperit o serie de substanţe periculoase.

"Le-am analizat în cele două forme aflate pe piaţă: vrac şi plic. Multe din ele erau impure nu erau numai frunze din moment ce am găsit acolo cenuşă insolubilă însemnând nisip, pâmânt, contaminate cu plumb şi cu cadmiu", a spus biologul Institutului de Bioresurse Alimentare, Tatiana Onisei.

Intoxicaţia cu plumb afectează inima, oasele şi intestinele şi poate provoca în cazuri grave, decesul. Cadmiul, pe de altă parte, este extrem de toxic şi atacă plămânii.

Un studiu realizat în Statele Unite arată că suplimentele alimentare sunt contaminate cu pesticide şi conţin doze periculoase de mercur şi chiar arsenic.

Lasă un comentariu