Se înteţesc luptele în estul Ucrainei. Kievul acuză Rusia că trimite militari şi armament în zonă

Embed:

Situaţia în estul Ucrainei se agravează. Este avertizarea făcută de Kiev, pe fondul confruntărilor zilnice din zona operaţiunii antiteroriste. Armata ucraineană a răspuns din nou unui atac al separatiştilor şi a nimicit zeci de militanţi proruşi.

Lupte grele s-au dat în apropierea oraşului Gorlovka, unde s-au auzit tiruri de artilerie. Militanţii proruşi plănuiau un asalt asupra satului Dzerjinsk, însă trupele guvernamentale i-au împiedicat. În urma mai multor bombardamente, soldaţii ucraineni au ucis 20 de separatişti şi au distrus 10 blindate

În contextul înrăutăţirii situaţiei în estul Ucrainei, liderul de la Kiev acuză Rusia că trimite în continuare peste frontieră forţe şi echipamente militare.

"Frontiera ruso-ucraineană, aflată sub monitorizarea independentă a misiunii OSCE, este traversată în mod regulat de forţe ruseşti. Ultimele zile au arătat în mod clar că dronele folosite de OSCE au fost bombardate de rebeli de pe teritoriul care nu se află sub controlul trupelor ucrainene", a declarat Petro Poroşenko.

Anterior, Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit într-o şedinţă de urgenţă şi a avertizat despre posibilitatea izbucnirii unui război total în estul Ucrainei.  Reuniunea vine după ce NATO a confirmat intrarea unor convoaie cu echipament militar rusesc în Ucraina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu