Se întâmplă în Moldova! Au rămas fără acte de identitate, apoi s-au trezit cu DATORII DE ZECI DE MII DE LEI

Embed:

De aproape doi ani viaţa familiei Cazacu din raionul Criuleni s-a transformat într-un adevărat coşmar. Practic, în fiecare lună, executorii judecătoreşti şi reprezentanţii diferitor companii le solicită recuperarea unei datorii de aproximativ 100.000 de lei, după ce ar fi cumpărat în credit mai multe telefoane mobile.

Culmea este că cei doi nu au cumpărat aceste bunuri, iar creditele pe numele lor au fost contractate la scurt timp după ce le-au fost furate actele de identitate.

În luna mai 2014, lui Mihai Cazacu i-a fost furat din casă buletinul de identitate și cardul bancar. A doua zi, bărbatul a mers la Criuleni pentru a-şi perfecta acte noi.

"După aceea prin iunie, iulie îmi vine scrisori, ca eu trebuie sa ma achit, ca eu trebuie sa fac",  a spus Mihai Cazacu. 

Nedumerit de faptul că ar avea datorii către o companie de microfinanțare, Mihai Cazacu a mers la sediul firmei. Aici, el a aflat că ar fi contractat un credit de 373 de dolari pentru procurarea unui telefon mobil. Culmea este că împrumutul a fost acordat după ce bărbatul și-a perfectat buletinul de identitate nou.

"Eu nu am cumparat nimic. Și îi întreb cui i-ați dat, unde este magazinul cela? Și mi-au dat o fițuica du-te la Telecom. Mă duc la Telecom acolo îmi spune: dar nu ai fost matale aici, du-te la Buiucani că acolo mai este o regiune de Telecoame. Mă duc la Buiucani, acolo tot așa", a spus Mihai Cazacu. 

Chiar dacă a cerut ajutorul poliției, scrisorile prin care i se cerea să restituie datoriile veneau una după alta. Doar că deja i se solicitau bani pentru patru telefoane mobile luate în credit.

Înglodat în datorii s-a pomenit și fiul vitreg al lui Mihai Cazacu, după ce, la fel, i s-a furat buletinul de identitate.

"Au fost ridicate contractele în original de la companii, au fost numite expertizele. Nu a fost stabilit ca ei s-au semnat pe contracte si au primit telefoanele în credit", a spus şeful secţiei Urmărire Penală, Alexandru Ciobănaş. 

Între timp instanța a pronunțat hotărâri irevocabile prin care cei doi sunt obligați să plătească. Juriștii spun că datornicii fără vină mai au o șansă.

"Posibilitatea înaintarii unei cereri de revizuire: să se solicite nulitatea acestor contracte de credite având în vedere faptul ca persoanele nu au semnat aceste contracte şi nu și-au dat consimţământul pentru contracatrea acestor credite", a spus avocatul Vitalie Iordache. 

Reprezentanții firmelor, care ar fi oferit împrumuturile în baza actelor furate, susţin că nu au nicio vină.

Potrivit poliţiştilor, până acum a fost efectuată expertiza grafologică a semnăturii de pe un singur contract de credit. Neimplicarea celor doi în celelalte cazuri de împrumut încă nu a fost demonstrată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu