Se întâmplă din nou! Vameşii transnistreni au reţinut o familie la postul de control din satul Lunga (VIDEO)

Embed:

O familie a fost reţinută, în această dimineaţă, de aşa-zişii vameşi transnistreni, la postul de control intern din satul Lunga, raionul Dubăsari. Motivul invocat de autorităţile nerecunoscute este că proprietarul maşinii, cu numere de înmatriculare moldoveneşti, nu a achitat taxele vamale impuse la intrarea în regiunea transnistreană.

Părinţii şi copilul lor de opt ani au fost reţinuţi în această dimineaţă, în jurul orei 10 şi 15 minute. Aşa-zişii vameşi transnistreni au invocat faptul că bărbatul originar din Corjova, care de mulţi ani are viză de domiciliu la Chişinău, a introdus în regiune un automobil cu numere de înmatriculare moldoveneşti, fără a achita taxele vamale, aşa cum prevede aşa-zisa legislaţie transnistreană.

Proprietarul autoturismului ne-a spus că a mers de mai multe ori cu acest automobil în stânga Nistrului, doar că până acum nu a întâmpinat nicio dificultate. În cele patru ore cât au fost reţinuţi, cei trei membri ai familiei nu au avut permisiunea nici măcar să meargă la toaletă. Bărbatului, bolnav de diabet zaharat, i s-a făcut rău. La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai Ministerului de Interne, care i-au transportat pe cei trei la Chişinău.

Maşina familiei a fost sechestrată de aşa-zişii vameşi, proprietarul fiind obligat să achite o amendă în mărime de până la 100% din valoarea automobilului. Părinţii şi fiul lor de opt ani, care se întorceau de la rudele din satul Corjova, urmau să ajungă la Chişinău.

"Persoanele nu aveau dreptul să meargă nici la veceu. În familie este şi un minor, care în aceste patru ore era flămând şi speriat. Tatăl minorului este bolnav de diabet zaharat şi nu avea acces la medicamentele necesare şi i s-a făcut rău", a declarat juristul Promo-LEX Vadim Vieru.

Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor de la Chişinău şi va fi examinat la şedinţa Comisiei Unificate de Control de pe 15 mai.

"La faţa locului s-au deplasat colaboratorii inspectoratului de poliţie din satul Ustia care au însoţit soţia şi copilui la Chişinău. Observatorii militari ai Republicii Moldova au iniţiat procedura de a se deplasa la faţa locului pentru a se documenta, partea transnistreană a blocat însă ieşirea", a susţinut membrul CUC Eduard Bumbac.

Potrivit reprezentanţilor Comisiei Unificate de Control, proprietarul maşinii ar putea să-şi recupereze automobilul sechestrat luni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu