Se închide groapa de gunoi din Bubuieci. Cum vor conserva autoritățile zona

Embed:

Autorităţile Capitalei au început lucrările de conservare a gropii de gunoi din Bubuieci. Cele două platforme unde erau depozitate resturile industriale și menajere vor fi acoperite cu pământ.

Până acum, peste șapte milioane de metri cubi de deșeuri au fost depozitate pe cele 23 de hectare de teren.

Potrivit muncitorilor, lucrările vor dura mai puțin de o lună. Ei împărtășesc opinia localnicilor, care se pronunță pentru închiderea gropii de gunoi de la Bubuieci.

"Este prea aproape de oraș. Avem groapa de gunoi de la Țânțăreni, care este amenajată".

– Va dura mult?
– Nu cred. O săptămână, două.

– Este mult de lucru?
– Este, este. Avem de lucru! De-om putea noi.

– Strângem, facem curățenie aici.
– E mult de lucru?
– Este. De făcut linii. E primăvară, trebuie de făcut curat.

În lucrările de conservare a gropii de gunoi sunt antrenate zece autospeciale unități de tehnică specială. Reprezentanții direcției locativ-comunale spun că numărul lor va fi suplimentat.

"În mare parte sunt astupate cu pământ. A rămas ultimul strat, ultimul nivel care o să fie astupat în această perioadă. Începând cu ziua de mâine, o să fie în plus circa șase unități de transport în special pentru deșeurile menajere", a afirmat șeful secției Direcția locativ-comunală Chișinău, Vasile Efros.

Lucrările au început după ce localnicii din Bubuieci le-au cerut autorităților ca, în termen de 45 de zile, să închidă groapa de gunoi.

Timp de două zile, oamenii au au blocat, în semn de protest, autospecialele care transportau deșeurile de la Chișinău. Autoritățile Capitalei caută loc pentru amenajarea unei noi gropi de gunoi, până la deschiderea platformei de la Țânțăreni, și sunt dispuse să achite pentru teren 10 milioane de lei. Noul spațiu trebuie identificat până în data de 1 mai.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu