Se încheie ultima rundă de privatizare din acest an. La vânzare au fost scoase bunuri de 1,3 miliarde de lei

Embed:

Astăzi se încheie ultima rundă de privatizare din acest an. În total, au fost puse în vânzare bunuri în valoare de 1,3 miliarde de lei. Licitaţiile au început pe 20 noiembrie, iar dosarele pentru concursul de privatizare pot fi depuse până astăzi, la ora 17.00.

Datele Ministerului Economiei arată că aproape jumătate din cele 1,3 miliarde de lei reprezintă valoarea pachetelor de acţiuni, deţinute de stat, în 38 de societăţi. În 16 dintre acestea cota statului este mai mare de 51 la sută. Aproximativ trei milioane de lei autorităţile vor să obţină din privatizarea a şase cinematografe raionale.

Mai mult de 600 de milioane de lei costă 10 întreprinderi, care vor fi vândute în cadrul licitaţiilor, iar pentru 26 de imobile, unele nefinalizate, autorităţile vor să încaseze 86 de milioane de lei. Cei care vor câştiga licitaţiile vor plăti în Bugetul de stat impozitul privat, în mărime de un procent din valoarea tranzacţiei. Potrivit Legii Bugetului de Stat, în 2012, Guvernul urmează să încaseze 260 de milioane de lei în urma vânzării bunurilor pe care le deţine.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu