Se împlineşte un an de la salvarea echipei de fotbalişti din Thailanda

Se împlineşte un an de la salvarea echipei de fotbalişti din Thailanda şi a antrenorului lor, care au rămas blocaţi într-o peşteră mai bine de două săptămâni. Cu această ocazie, autorităţile thailandeze au organizat un maraton, care a adunat în jur de patru mii de participanţi.

Banii colectaţi în urma evenimentului vor fi învestiţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor din grote, astfel încât, în viitor, să fie evitate incidente periculoase. 

În centrul atenţiei s-au aflat băieţii care au reuşit să reziste 18 zile în peşteră fără hrană. Tinerii sunt într-o formă fizică perfectă.

"Ţin să mulţumesc tuturor celor, care acum un an, au depus toate eforturile şi şi-au sacrificat propriile vieţi pentru a ne ajuta."

La maraton au fost prezenţi oficiali, scafandri, precum şi alţi experţi, care s-au implicat anul trecut în operaţiunea de salvare a celor 12 tineri şi a antrenorului lor. Vădit emoţionaţi, aceştia s-au declarat mândri că au reuşit să ducă misiunea la bun sfârşit şi că băieţii sunt perfect sănătoşi.

"Unii oameni spun că nu contează faima, dar eu aş spune că ei o merită, pentru simplul fapt că au reuşit să supravieţuiască 18 zile în peşteră. Puţini copii ar fi putut să reziste. Merită tot respectul şi admiraţia noastră", a spus scafandrul britanic, Vernon Unsworth.

Cei 12 tineri, membri ai unei echipe thailandeze de fotbal şi antrenorul lor s-au adăpostit într-o peşteră pentru a se feri de ploaie. În jur de o mie de salvatori au fost mobilizaţi la operaţiunea de căutare. Copiii au fost găsiţi abia după nouă zile petrecute în grotă, iar procesul de recuperare a fost unul anevoios, întrucât peştera era plină cu apă. Ulterior, adolescenţii au devenit novici budişti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu