Se fură tot ce pică. Peste 100 de capace de canalizare au dispărut de pe străzile Capitalei

Embed:

Se fură tot ce pică. În doar două săptămâni, de pe străzile Capitalei au dispărut peste 70 de guri de canale şi 30 de capace de canalizare. Cele mai multe au fost furate din sectorul Ciocana. Din această cauză, Întreprinderea Municipală Exdrupo este nevoită să cheltuie bani în plus pentru altele noi.

De cele mai multe ori, lucrurile furate sunt vândute colectorilor de fier vechi. Potrivit poliţiei, aceştia nu trebuie să accepte astfel de obiecte.

Gurile de canale care urmează să fie puse în locul celor furate sunt făcute la comandă, iar preţul lor variază între 1.200 lei şi 1.500 de lei.

"Capacile sunt mai ieftine, dar tot în jur de 1.000 de lei unul. Cât durează comanda de la trei la cinci zile suntem nevoiţi ori să punem indicator ori să semnalizăm această zonă. Altfel se pot întâmpla accidente sau ceva mai grav. Avem şi cazuri când de pe o stradă întreagă au fost scoase", a spus Adrian Boldurescu, director Exdrupo.

Indignaţi sunt şi şoferii, care îşi strică maşinile în gurile de canalizare descoperite.

"Este gaura închisă, dar alături una mai mare ca aceia. Am căzut şi mă uit că curge uleiul. Se strică tot, poţi să laşi acolo jumătate de maşină."

"Am văzut că lipsesc şi sunt acoperite cu ceva din beton armat. Ar trebui lumea educată să nu le fure."

În lipsa capacelor, în sistemul de canalizare se adună gunoi şi frunze uscate.

"Nimeresc diferite tipuri de gunoi sau cârpe şi înfundă tot sistemul de canalizare, ceea ce face mult mai greu procesul de lucru, de curăţare şi întreţinerea reţelelor. Ne-am adresat la poliţie, rămâne organele competente să ia măsuri", a spus Adrian Costin, inginer la Exdrupo.

Prejudiciul în acest caz este de aproximativ 300.000 de lei. În Capitală sunt peste 4.000 de canalizări pluviale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu