Se deschid uşile la Parlament! Vizitatorii se vor întâlni cu şeful Legislativului şi cu deputaţii

Embed:

Astăzi se încheie Săptămâna deschiderii parlamentare. În holul Parlamentului este organizată o expoziţie a instituţiilor care raportează Parlamentului. Este vorba despre Comisia Electorală Centrală, Centrul Naţional Anticorupţie, Serviciul Informaţii şi Securitate, dar şi Banca Naţională a Moldovei. 

Săptămâna deschiderii parlamentare se încheie cu un eveniment dedicat zilei democraţiei. Astfel, pe parcursul zilei vor fi organizate mai multe evenimente cu acest prilej. 

În scurt timp va începe primul atelier de lucru dedicat acestei zile. Seminarul este organizat de Consiliul Egalităţii, iar înscrierile au avut loc online. 

După asta, participanţii vor face un tur al clădirii Parlamentului. 

La ora 11:00, în sala de plen preşedintele Parlamentului, Andrian Candu va discuta cu participanţii celor două ateliere. Este vorba de aproximativ 85 de persoane. 

La ora 12:00, aproape 100 de persoane, care provin din familii social vulnerabile, vor participa la o excursie în interiorul clădirii.

Ulterior, uşile Legislativului se vor deschide pentru toţi doritorii. Aceştia vor avea acces în sala de plen, în birourile deputaţilor începând cu ora 13:00 până la ora 15:30. 

Accesul în clădirea Parlamentului va fi efectuat în baza buletinului de identitate. 

În context, vizitatorii vor avea ocazia să discute cu conducerea Parlamentului şi cu deputaţi despre procedurile legislative, dar şi problemele cu care se confruntă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu