Se chinuie de atâţia ani să-l repare. Drumul spre Mănăstirea Ţâpova va fi gata până la finalul lui 2018 (FOTOREPORT)

Embed:

Drumul spre Mănăstirea Ţâpova va fi dat în exploatare până la sfârşitul anului viitor. Ministrul Dezvoltării Regionale şi a Construcţiilor, Vasile Bîtca a efectuat astăzi o inspecţie pe şantier, să vadă cum decurg lucrările.

Lucrările de reabilitare a drumului au început acum două luni. 35 de muncitorii lucrează de cu zor pe şantier pentru a finaliza lucrările la timp.

"Noi reparăm fundaţia din piatra spartă , din calcar şi două straturi asflat şi podeţele trebuie de reparat", a spus şeful de şantier, Vitale Mrug. 

"Bine că au venit şi fac drumul asta, avem locuri de muncă. Punem beton, turnăm, punem burlane de-acelea."

"Acum turnăm fundamentul şi azi trebuie să punem burlane. O să fie într-o stare mai normală faţă de cum era."

Porţiunea de drum care urmează a fi reabilitată are o lungime de aproximativ 20 de kilometri şi conectează 6 localităţi cu traseul naţional Orhei- Rezina. Valoarea totală a proiectului este de peste 80 de milioane de lei, bani alocaţi din bugetul raional Rezina şi din Fondul de Dezvoltare Regională.

"Avem planificat ca în 27 de luni să finisăm aceste lucrări la această porţiune de drum, dar vreau să vă spun că după cum se efectuează lucrările de către agentul economic este unul responsabil şi văd că vom avea lucrări chiar şi peste aşteptările noastre" a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtcă.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte două milioane de euro, iar 35 la sută din suma totală este oferită sub formă de împrumut de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul banilor au fost alocaţi din bugetul consiliului raional.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu