Se cer TAXE DE SUTE DE EURO pentru înscrierea copiilor în unele grădiniţe şi şcoli din Chişinău. Solicitarea făcută de primarul Capitalei

Embed:

Sute de euro. Astfel de taxe sunt percepute pentru înscrierea copiilor în unele grădiniţe şi şcoli din Capitală. Problema a fost sesizată de mai mulţi părinţi, care i s-au plâns primarului interimar Ruslan Codreanu. Edilul spune că a primit mai multe plângeri anonime în acest sens.

"Taxa de înscriere în instituţiile de învăţământ care se ridică de la 400 până la 4.000 de lei în grădiniţe şi până la 800 de euro în şcoli. Este o hoţie pe drumul mare, asociaţiile care nu vor vrea să excludă taxa de înscriere, să le cereţi directorilor să rezilieze contractele cu asociaţiile respective", a declarat primarul interimar al Capitalei.

Ruslan Codreanu a cerut responsabililor de la Direcţia Educaţie să verifice toate asociaţiile de părinţi şi, în cel mult o lună, să vină cu un raport:

"Noi avem la început de an întotdeauna plângeri ilicite de bani. Vom întreprinde acţiuni de verificare a tuturor acordurilor ca să ne convingem în care instituţie este stipulat că la intrare părinţii trebuie să achite taxe", a specificat Rodica Guţu, şefa Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi sport, Chişinău.

În acelaşi timp, primarul interimar al Capitalei îndeamnă părinţii care se confruntă cu astfel de situaţii să adune şi să prezinte dovezi, pentru ca persoanele corupte să fie pedepsite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu