Se caută viceprimari pentru Capitală. Dorin Chirtoacă a început negocierile cu fracţiunile din CMC

Embed:

Se caută viceprimari pentru Capitală. Edilul Dorin Chirtoacă a început negocierile cu fracţiunile din Consiliul Municipal pentru a-şi putea numi noi adjuncţi, după ce ieri Nistor Grozavu a fost arestat. Subiectul ar putea fi inclus în ordinea de zi a următoarei şedinţe a CMC.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, în prezent, Dorin Chirtoacă coordonează singur toate serviciile municipale. 

CITEŞTE ŞI: DOSARUL PARCĂRILOR CU PLATĂ. Cronica evenimentelor. Reacţia lui Grozavu când s-a trezit cu mascaţii la poartă

Capitala a rămas fără viceprimari după ce singurul adjunct al lui Dorin Chirtoacă, Nistor Grozavu, a fost reținut marţi pentru 72 de ore într-un dosar de corupţie.

CITEŞTE ŞI: DOSARUL PARCĂRILOR CU PLATĂ. CNA: Şapte persoane reţinute. Mai multe urmează să fie audiate

El este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu, pentru că a semnat acordul dintre Primăria Chişinău şi compania câştigătoare, care urma să gestioneze parcările cu plată, fără a avea acordul consilierilor municipali.  

CITEŞTE ŞI: PERCHEZIŢII CNA la Primăria Chişinău. Este vizat viceprimarul Vlad Coteţ şi intermediari

Celălalt viceprimar, Vlad Coteţ, a fost reținut în data de 25 mai, anul trecut, fiind suspectat că, împreună cu alţi funcţionari, ar fi luat mită în sumă de 10.000 de euro, pentru a semna mai multe acte dubioase. Coteţ se află acum sub control judiciar.

Potrivit legislaţiei, în Chişinău trebuie să fie patru viceprimari. Aceștia sunt aleși prin decizia CMC, la propunerea primarului general.

În cazul în care candidaturile propuse sunt respinse de aleşii municipali sau nu întrunesc numărul necesar de voturi la două şedinţe consecutive, edilul îşi poate numi adjuncţii printr-o simplă dispoziție.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu