Se caută îngrijitor pentru o veveriță dintr-un parc. Ce salariu se oferă

Primăria Bistrița este în căutarea unui îngrijitor pentru veverița rămasă în voliera din parcul municipal, pentru care este dispusă să cheltuie lunar aproximativ 300 lei pentru întreținere și hrană, aceasta fiind și singura veveriță din parc care va beneficia de un astfel de serviciu, scrie agerpres.ro.

Primăria a publicat în 25 aprilie, pe site-ul propriu, anunțul privind cererea de ofertă pentru "Servicii de îngrijire veverițe în parcul municipal" și caietul de sarcini aferent, cererile putând fi depuse până vineri, 28 aprilie.

Chiar dacă cererea de ofertă face referire la mai multe veverițe, în acest moment în voliera din parc este ținut captiv un singur exemplar din cele șase cumpărate anul trecut din bani publici, având în vedere că cei patru pui au reușit să evadeze la scurt timp după ce au fost aduși, iar cealaltă veveriță adultă a murit în luna noiembrie.

Valoarea estimată a achiziției este de 2.040 lei, fără TVA, contractul urmând să fie semnat în luna mai și să fie valabil până la sfârșitul anului.

Cei interesați trebuie să-și posteze oferta financiară în catalogul SEAP, cerințele primăriei fiind ca viitorul îngrijitor să asigure zilnic hrană și apă pentru veverița captivă, să verifice starea de sănătate a animalului, să curețe voliera și să asigure "în permanență un os de sepie și un bloc de minerale, pentru tocirea incisivilor".

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a anunțat, în luna ianuarie, că intenția sa este de a aduce și alte veverițe în voliera din parcul municipal, nedorind să renunțe la acest proiect al său, în ciuda criticilor și a faptului că în parc există veverițe care trăiesc în libertate.

Anul trecut, municipalitatea a plătit lunar câte 500 lei pentru serviciul de îngrijire al veverițelor, chiar dacă numărul acestora a scăzut constant, banii fiind încasați de pet-shop-ul de la care au fost cumpărate animalele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu