"Se așteaptă un număr record de participanți". Tot ce trebuie să știi despre Festivalul Olimpic

Embed:

Unul dintre principalele evenimente sportive ale anului, Olympic Fest va avea loc, sâmbăta aceasta, în Piața Marii Adunări Naționale, cu începere de la ora 15:00. Festivalul se va desfășura la noi în țară pentru a 25-a oară consecutiv.

Președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi a declarat că, anul acesta, Festivalul Olimpic va fi organizat pentru prima dată de comun cu Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria Municipiului Chișinău

Potrivit lui Nicolae Juravschi, sâmbăta se așteptă un număr record de participanți: 

"Cu ocazia acestui eveniment s-au perfecţionat 15.000 de tricouri. Fiecare participant va beneficia de acest tricou. Dorim ca impactul acestui eveniment să fie în primul rând pentru a populariza mişcarea sportive. Activitatea evenimentului va avea anume a cest generic pentru promovarea unui mod sănătos de viaţă, pentru promovarea sportului, a mişcării olimpice în Moldova."

Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, a menționat că este foarte important de investit în dezvoltarea tineretului și promovarea unui mod sănătos de viață.

"Olimpic Fest reprezintă o platform în care cei care fac sportul de performanţă şi cei care practică sportul ca o abilitate sau practică individual se pot uni şi întâlni pe această platform comună. Vrem să încurajăm ca toţi cetăţenii să profite de acel drept de a face sport. Sportul de masa este un element care stabileşte conţinutul unei naţiuni. Fiecare are dreptul și trebuie să se ocupe cu sportul", a precizat ministrul.

Momentul cheie al Festivalului Olimpic va fi cursa tradițională pe o distanță de 3,5 kilometri, care va începe la ora 16:00.

Totodată organizatorii au precizat că în cadrul evenimentului persoanele, indiferent de vârstă sau pregătirea fizică, își vor putea încerca puterile la 20 de probe sportive, printre care scrimă, taekwondo, fotbal, badminton, karate sau box.

Organizatorii nu au uitat nici de tinerele mămici, care vor putea participa în cadrul unei curse cu cărucioarele. În același timp, copii vor avea parte de numeroase activități distractive.

Olympic Fest se va încheia la 20:00 cu un concert muzical de excepție.

Publika TV este principalul partener media al evenimentului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu