Se apropie o nouă catastrofă nucleară. Pentagonul caută remedii împotriva expunerii la radiaţii

Departamentul american al Apărării caută un remediu împotriva expunerii la radiaţii nucleare, transmite CNN, în contextul escaladării tensiunilor în peninsula Coreeană.

Potrivit CNN, cercetătorii angajaţi de Pentagon sunt pe punctul de a găsi un remediu bazat pe terapia celulară avansată în caz de expunere la radiaţii.

Un anunţ în acest acest a fost făcut de Yaky Yanay, preşedintele companiei Pluristem Therapeutics, care se ocupă de proiect.

Coreea de Nord şi-a intensificat în acest an demonstraţia de forţă în faţa americanilor şi vecinilor săi, efectuând teste balistice intercontinentale şi nucleare. Ultimul test, efectuat duminică, a constat în lansarea unei bombe cu hidrogen.

Potrivit Ministerului nipon al Apărării, puterea bombei testate de nord-coreeni duminică s-a ridicat la 120 de kilotone, cu mult peste cea a bombelor atomice lansate la Hiroshima şi Nagasaki în 1945. După acest test, orologiul apocalipsei de la Hiroshima a fost resetat de la zero, amintind că o nouă catastrofă nucleară se apropie, scrie realitatea.net.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu