SE ANUNŢĂ SCUMPIRILE. ANRE va aproba astăzi noi preţuri la energia electrică

Embed:

Moldovenii vor plăti mai mult pentru energia electrică. Cu cât se va majora preţul va anunţa Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică care se va întruni astăzi la orele 14:00 într-o şedinţă publică pentru a stabili noile tarife. Asta după ce furnizorii au solicitat ca acestea să fie majorate.

Astfel, primul subiect de pe ordinea de zi ţine de noile preţuri. Anterior, Gas Natural Fenosa a solicitat mărirea tarifului pentru un kilowat pe oră cu 15 bani sau cu 8,6 procente. După ce a analizat cererea, ANRE a propus scumpirea cu 3,2 la sută sau cu 6 bani. 

Furnizorul din Nord a solicitat o majorare a preţului pentru un kilovat oră cu aproape 43 de bani sau cu peste 22 la sută, în timp ce ANRE a propus ca acesta să coste cu 28 de bani mai mult sau cu circa 15 la sută mai mult decât este în prezent. 

Companiile îşi motivează cererea prin deprecierea leului, majorarea salariului minim garantat, dar şi scumpirea energiei electrice de import. Anul trecut, la propunerea Guvernului Filip, energia electrică pentru consumatorii Gas Natural Fenosa s-a ieftinit cu 20 de bani, iar pentru cei din nordul ţării, cu 21 de bani.

loading...

Lasă un comentariu