Se anunţă cea mai mare licitaţie de opere de artă

Embed:

Capodopere semnate de artişti celebri precum Pablo Picasso, Claude Monet, Andy Warhol sau Constantin Brâncuşi vor fi scoase la cea mai mare licitaţie de opere de artă, care va avea loc în metropola americană, New York. Organizatorii se aşteaptă să obţină din vânzarea acestora sute de milioane de dolari.

Casele de licitaţii concurente Christie's şi Sotheby's îşi unesc forţele şi scot la vânzare picturi şi sculpturi la mare căutare în întreaga lume, care valoarează peste 400 de milioane de dolari. Vedeta licitaţiilor este tabloul "Crini de apă" pictat de Claude Monet în 1905. Organizatorii se aşteaptă să obţină până la 50 de milioane de dolari doar pentru această operă de artă.

"Suntem foarte încântaţi că am organizat împreună cea mai mare licitaţie de opere de artă postbelice şi contemporane aici la Christie's. Potrivit estimărilor, din vânzări s-ar putea obţine între 309 milioane de dolari şi 441 milioane de dolari. Este cea mai mare licitaţie pe care am avut-o", spune reprezentatul casei de licitaţie Christie's Koji Inoue.

Alte capodopere scoase la licitaţie sunt - "Natură moartă cu lalele", de Pablo Picasso, şi "Statuia Libertăţii" a lui Andy Warhol. Ambele tablouri sunt evaluate la 35 de milioane de dolari fiecare, însă reprezentanţii celor două case spun că preţul de vânzare va fi mult mai mare.

În total, la licitaţii vor fi scoase peste 140 de opere de artă. Evenimentele vor avea loc pe 13 şi 14 noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu