Se află deja în testare şi va beneficia de un pachet modular de baterii. Mercedes a anunţat lansarea primului său autobuz electric

După Volvo și Scania, care și-au prezentat planurile pentru piața autobuzelor electrice, a venit și rândul celor de la Mercedes. Constructorul din Stuttgart a anunțat lansarea, pânâ la sfârșitul anului viitor, a unui Mercedes Citaro 100% electric, primul astfel de autobuz al companiei, scrie automarket.ro.

Prototipuri ale vitorului autobuz electric de la Mercedes se află deja în testare înainte de premiera mondială din septembrie 2018.

Chiar dacă vor veni cu o versiune electrică a lui Citaro, cei de la Mercedes nu vor renunța la versiunea diesel. Noul autobuz va beneficia de un pachet modular de baterii, care poate fi configurat în funcție de autonomia dorită.

"Autobuzul nostru are emisii zero și este foarte silențios prin oraș. Inginerii desfășoară acum teste cu diferite prototipuri în cele mai solicitante situații de trafic", a spus Hartmut Shich, șeful Daimler Buses.

Compania germană a dezvăluit că există și câteva licitații de achiziție a viitoarelor autobuze electrice Mercedes Citaro.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu