Scuze întârziate. Ce a spus Prim-ministrul Canadei despre refuzul de a primi evreii refugiaţi în 1939

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, în timpul discursului său de ieri, 7 noiembrie în Camera Comunelor şi-a adus scuzele oficiale pentru refuzul guvernului canadian de a primi refugiaţii de pe corabia Saint-Louis, care venea din Germania Nazistă în 1939.

"Astăzi am venit aici (Camera Comunelor) pentru a-mi aduc întârziatele scuze refugiaţilor, cărora Canada le-a întors cândva spatele. În acest context, ar trebui să discute mai mult acest subiect, pentru ca momentul istoric să fie dat uitării. De alfel, antisemitismul, xenofobia şi ura nu au loc în această ţară şi în această lume", a declarat oficilul.

Corabia "Saint-Louis" avea la bord 930 de evrei, ce se îndreptau spre Cuba din Germania ca să scape de persecuţii. Acolo aceştia planificau să se stabilească până aveau să capete visa americană.

Cu toate acesta Cuba, un şir de alte state latino-americane din SUA, dar şi Cuba au refuzat să-i primească, iar corabia s-a întors înapoi în Europa. Pasagerii acestei nave au reuşit să refugieze în Marea Britanie, Franţa, Belgia şi Olanda.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu