SCUMPIRI CHIAR DE LUNI: Vom plăti curentul la tarifele din iulie

Embed:

De luni intră în vigoare tarifele pentru curent, majorate în iulie 2015 de ANRE. 

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) consideră că nu există temei pentru revizuirea hotărârilor sale din 17 -18 iulie 2015, după ce mai multe companii de audit au justificat necesitatea scumpirilor. Recentul audit internaţional, efectuat la distribuitori, a sugerat un tarif mai mare pentru energia electrică, faţă de cel stabilit în iulie de către ANRE.

Rapoartele de audit privind calcularea tarifelor curentului electric, prezentate de companiile "RED Nord" şi "RED Nord-Vest", au confirmat corectitudinea scumpirilor aprobate în iulie de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

ANRE notează că va purcede la identificarea unei formule optimale de recuperare etapizată a devierilor tarifare înregistrate în anii precedenți de către furnizorii de energie electrică, formulă care să aibă un impact cât mai mic asupra consumatorilor, se spune într-un comunicat ANRE.

Totodată, ANRE informează că luni, 9 noiembrie 2015, va veni cu unele precizări în ceea ce priveşte noile tarife la gazele naturale aprobate prin hotărârea sa din 18 iulie 2015, hotărâre care ulterior a fost suspendată până la 15 noiembrie curent.

PUBLIKA.MD aminteşte că, la mijlocul lunii iulie, tarifele pentru energia electrică au fost majorate de la 1 leu şi 71 de bani până la 2 lei şi 23 de bani pentru un kilowatt-oră, pentru consumatorii "RED Nord", iar pentru cei deserviţi de RED Nord-Vest - de la 1 leu şi 73 de bani până la 2 lei şi 33 de bani.

Tariful pentru electricitatea furnizată consumatorilor de RED Union Fenosa a fost stabilit la 2,157 lei/kWh. Creșterea a fost de 37 procente, de la 1,58 lei/kWh.

Ulterior, ANRE a suspendat decizia de majorare a tarifelor şi a solicitat un audit al cheltuielilor furnizorilor, pentru a elimina suspiciunile privind corectitudinea stabilirii tarifelor.

De asemenea, ANRE informează că, luni, va face unele precizări şi în legătură cu noile tarife pentru gaz, aprobate în 18 iulie 2015.

Citeşte şi: CONCLUZIE OFICIALĂ: Tariful solicitat pentru gazele naturale este EXAGERAT

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu