Scrisori şi semnături în susţinerea victimelor torturii. Mesajele ar putea determina autorităţile să ia atitudine

Embed:

Activişti şi susţinători ai organizaţiei "Amnesty International" din zeci de ţări trimit, la fiecare sfârşit de an, mesaje de susţinere pentru persoanele ale căror drepturi au fost încălcate. Acţiunea, intitulată "Maratonul Scrisorilor pentru Drepturile Omului", a început, astăzi, şi la Chişinău şi va dura până pe 16 decembrie. Zeci de oameni au participat la eveniment.

Oamenii sunt chemaţi să-şi pună semnătura pe scrisorile de susţinere a unei comunităţi din Nigeria a cărei localnici au fost condamnaţi la sărăcie de către autorităţi, dar şi a unei comunităţi din Palestina, acolo unde oamenii sunt supuşi violenţelor din partea armatei israeliene. Într-un alt răvaş se cere sprijinul pentru doi deţinuţi din Mexic şi Turcia care au fost torturaţi de poliţişti.

"Este o acţiune paşnică prin intermediul căreia noi reuşim să salvăm vieţi omeneşti şi să responsabilizăm guvernele represive. Cazurile sunt foarte grave, vrem prin acest eveniment să continuăm să educăm sentimentul de responsabilitate internaţională", a declarat Cristina Pereteatcu, director Amnesty International Moldova.

Cei care şi-au pus semnătura pe scrisori speră că toţi cei vizaţi nu vor mai avea de suferit.

"Pot să semnez dacă asta va ajuta cu ceva pe cineva", a spus un domn.

"Sunt de acord cu această chestiune. Nu cred că va ajuta, dar am să semnez", a menţionat un bărbat.

"Recent, am privit un documentar la această temă şi nu m-am gândit că şi la noi o să se apuce de petiţii. Chiar mi s-a părut interesant", a subliniat un tânăr.

Moldovenii pot lăsa mesaje în susţinerea persoanelor ale căror drepturi au fost încălcate. Una dintre boxe a fost instalată în sediul Poştei Centrale şi va rămâne acolo timp de două săptămâni.

O altă boxă a fost plasată în incinta bibliotecii municipale "Bogdan Petriceicu Hasdeu". Maratonul scrisorilor este organizat, în ţara noastră, pentru a-l treilea an consecutiv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu