Scrisori de amenințare, redactate în limba arabă, cu doar câteva zile înainte de alegerile legislative din Germania

Scrisori de amenințare în care se aflau o pudră albă și lame de ras au fost trimise mai multor politicieni germani, între care una a fost expediată la locuința cancelarului Angela Merkel, cu doar câteva zile înainte de alegerile legislative din Germania, a informat joi poliția din Berlin, relatează agerpres.

Cinci persoane au primit miercuri și joi scrisori de amenințare care conțineau o pudră albă și câteva din ele lame de ras, a precizat poliția germană.

Una dintre ele era adresată soțului cancelarului, Joachim Sauer, și a fost trimisă la locuința celor doi din Berlin.

Scrisorile, redactate în limba arabă, purtau semnătura unei așa-zise comunități salafiste germane și conțineau mesajul: ''letal, nu atingeți'', a informat canalul public de televiziune ARD pe site-ul său.

Potrivit poliției, pulberea albă era în realitate inofensivă.

Unul dintre destinatari, deputatul Verzilor Hans-Christian Strobele, s-a referit la o manipulare. ''Există o anumită probabilitate ca, în pofida utilizării limbii arabe, expeditorii să fie de fapt extremiști de dreapta'', a declarat el pentru ARD.

El a făcut referire la un caz recent când un militar german a planificat atentate împotriva unor personalități de stânga, dându-se drept un solicitant de azil sirian. Bărbatul urmează să fie judecat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu